Nu är det ju på det viset att jag är väldigt intresserad av hälsa och kost, så att det är en självklarhet att jag äter bra och tränar även under helgerna. Jag är inte någon ”duktig flicka” bara för det, utan detta handlar om att det är mitt intresse!

tomatsallad

Jag har vid flera tillfällen märkt att personer i min närhet blir irriterade när jag väljer vatten istället för vin ibland, sallad istället för pizza, långpromenad vid havet istället för en stillasittande fika och så vidare. Jag gör inte dessa val för att jag får ångest av en fika eller av en pizza, utan jag gör dessa val för att jag märker att jag mår bra av det både mentalt och fysiskt.

Att många blir irriterade på en när man lever hälsosamt tror jag handlar om att många vill leva mer hälsosamt, men har svårt för det. När man då träffar personer som mig, där det är ett självklart inslag i vardagen, så vill man att det ska vara lika enkelt för en själv.

Jag tror därför att det är en smart idé att ta vara på den kunskap om hälsosamt leverne som man kan få genom vänner, familj och bekanta som lever på detta sätt.

För att det ska funka bra så behövs det naturligtvis att man har en positiv syn på det, att man vill spendera tid och energi på att ändar sina vanor och att man inte ska bli irriterad på personen som hjälper en!

Det är alltid kul när vi kan hjälpa varandra och det man själv behöver hjälp med kan man få hjälp av från samma person som man själv hjälper med någonting annat. På så vis blir det en mer rättvis fördelning av kunskap och okunskap och det är ju alltid en bra start!